RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RC Drift Cup '10 - Round 08 / Report - 3

E-mail Vytlačiť PDF
Obsah článku
RC Drift Cup '10 - Round 08 / Report
2
3
4
Všetky stránky

 

Technické okienko: V dueli sa hodnotia nasledujúce parametre: štýl driftu, dĺžka driftu, plynulosť prejazdu a držanie stopy. Pokiaľ držanie stopy (znamená čo najbližšie atakovanie zákrut) dĺžka driftu či plynulosť prejazdu sú ľahko pozorovateľné faktory, štýl je najťažšie ohodnotiteľný, no najvýznamnejší z nich. Pod štýlom sa rozumie hlavne uhol, aký auto v zákrute opisuje. Ideálne by mala byť pozdĺžna os auta dotyčnicou k vnútornému okraju zákruty. Malý uhol znamená malú rýchlosť a priveľký uhol zas je výsledok nepodareného, príliš rýchleho nájazdu do zákruty. To je často kameňom úrazu hlavne u ľahkých podvozkov, či u niekoho, kto sa snaží silou mocou dobehnúť súpera. Rýchlosť je ako oheň, je to dobrý sluha, ale zlý pán. Preto pozor na to a ponáhľajte sa pomaly!

 

No a potom nastala kuca paca. Rozhodcovia, dobre si vedomí svojej úlohy sa sústredili na hlavné parametre hodnotenia, no diváci s menej odborným okom sa začali pomali búriť. Nastúpili Tommy a Maťo. To bol jeden z prípadov, pre ktorý bolo aj predošlé technické okienko. Tommy bol ako drak, rýchly a presný, no Maťo jazdil čistejšie a vyrovnane. Štýlom predbehol Tommyho, pretože ten mal kopu driftov prestrelených keď sa do šikán vrútil v plnej rýchlosti, auto vybrzďoval vytočením takmer kolmo do smeru jazdy a celkovo jeho pohyb po dráhe bol veľmi sekaný. Tu rozhodcovia správne rozhodli a posunuli ďalej Maťa, čo sa ale nestretlo s pochopením u všetkých.

Druhý duel Cigi – Adam. Veľmi vyrovnaná jazda, ale na malé chybičky a o chĺpok horší štýl doplatil Adam, pretože postup do finále Bčka prisúdili Cigimu. Bol to ale veľmi tesný súboj za ktorý sa hanbiť netreba. Finále Cigi vs. Maťo už bolo z kategórie ľahších. Maťo nevedno prečo párkrát zazmetkoval a Cigi sa tak ocitol v Ačku. Reparát na jednotku

 

Technické okienko: Plynulosť pohybu. V ideálnom prípade sa pozorovateľovi javí celá jazda plynulá a bez jedinej zmeny rýchlosti, hlavne v zákrutách. Auto nesmie v drifte spomaľovať a tak ako do zákruty vojde, malo by ju aj opustiť. Dobrzďovanie v zákrute driftom je jedným z nešvarov, ktorých sa dopúšťajú aj skúsení drifteri. Nastáva vtedy, ak sa po rovinke, či predošlom výjazde nechajú uniesť a v snahe vzdialiť / priblížiť sa súperovi zrýchlia neúmerne. Dobrzdenie na ABSkách pred zákrutou temer nie je možné a bolo by jasne vidno, preto sa to nerobí. Myslíte si ale, že keď dobrzdíte až v zákrute, rozhodca si to nevšimne? Omyl, bude to vidieť na Vašom uhle prejazdu! Preto platí heslo: Kto brzdí, prehráva. ( Copyright Dodo )

 

Prestreleny drift

 

A blížime sa k finále. Celé A-čko stojí nachystané na záverečné súboje. Prví páni na holenie, Shadow vs. Cigi. Shadow ako víťaz kvalifikácie mal úlohu papierového favorita a bez väčších ťažkostí ju aj obhájil, aj keď mi nedá nepoznamenať, že obaja pretekári sa dopúšťali rovnakej chyby v prestrelovaní driftu v zákrutách. Nasledujúci súboj Lukyho so Šalátom bol v Lukyho réžií, aj keď v štýle prejazdu a plynulosti mal možno občas Šalát navrch. Tomu to ale nepomohlo a vypomstilo sa mu opravovanie Lukyho podvozku v kvalifikácii (za dobrotu, na žobrotu :-D ).

To už ale na trati kraľovali iní. Priam bratovražendý súboj rýchleho Tibora a jedného z posledných skutočných klasických hrdinov Driftu, Joxa a jeho nestarnúcej TT-01. Rozhodcovia ale mali v oku to čo mali mať a tým bolo hodnotenie driftu ako takého a nie iba rýchlosti. Jox dokázal krotiť vášne svojej TT-čky lepšie, ale to nie je zas nič prekvapujúce, brutálny výkon TT-čky by skrotil každý. Jox tak postúpil do semifinále. Posledným základným súbojom bol Marcel proti Piranhovi. Marcel ale sústrediac svoju pozornosť na farebnú doštičku z dreva sa nevenoval svojej jazde dokonalo a nechal Piranhu užiť si svoj ďalší úspech vo forme postupu do semifinále.

 



 
Comments (5)
super citanie
5 Streda, 08 December 2010 13:04
Rodrigez
ako by som tam znova bol
report
4 Nedeľa, 31 Október 2010 12:16
tommy
paradny report najma ta technicka cast, mudre citanie a hlavne farebna dosticka z dreva :):):)
dobrý report...
3 Sobota, 30 Október 2010 21:49
cigi
no musím pochváliť pána predsedu, toto je naj sam fajnovejší report.
dobry report...
2 Sobota, 30 Október 2010 20:03
admin
toto je stravitelne aj pre ludi co niesu v obraze o com drift je, tie technicke vlozky to skvelo doplnali...
:)
1 Sobota, 30 Október 2010 19:14
piranha
Dobré čítanie.
Please register or login to add your comments to this article.

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Otvárame šalátový bar... zmesku nedokončených, neupravovaných a nekorigovaných článkov (resp. ich zárodkov) a myšlienok, ktoré pre Vás vypotil šalát

Nájdete ich v sekcíi "Klubové informácie" , až po prihlásení...

(len pre členov RC Drift team-u)

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 917838

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok