RC Drift Team Bratislava

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Články

Lithium-ionové polymerové batérie

Vytlačiť

Lithium-ionové polymerové batérie, polymér lithium ionové, alebo viac známe a obyčajne pomenované lítium polymérové batérie (skrátene Li-poly, Li-Pol, LiPo, LIP, PLI alebo LiP) sú nabíjacie batérie, ktoré sa technologicky vyvinuli z lítium-iónových batérií. Základný rozdiel je, že elektrolyt lítium-soľ, nie je držaný v organickom rozpúšťadle, ale v pevnom polymére zloženom ako polyetylénoxid alebo polyakrylonitrilu. Výhoda Li-ion polyméru oproti lítium-iónové dizajnu spočíva v potenciálne nižších nákladoch na výrobu, prispôsobivosti k širokej škále tvarov, obalov a robustnosti. Lithium-ion polymerové batérie sa začali objavovať v spotrebnej elektronike asi v roku 1996.

Posledná zmena dňa Streda, 07 Apríl 2010 06:54 Čítajte viac...
 

"Plnou parou vbok!"

Vytlačiť

 

Všetci vieme, že elektronika v RC modeloch je to, čo robí na prvý pohľad z hračky skutočné pretekárske náradie. Aj tak však na to často nedbáme a len veľmi málo začiatočníkov správne odhadne nároky pri kúpe prvého modelu. Ich sériový motor síce postačuje v začiatkoch, no či už sa RCčkar rozhodne pokračovať na okruhových pretekoch, v Drifte, alebo len tak na parkovisku s kamarátmi, čoskoro jeho schopnosti prekročia možnosti motora a vtedy nastane správny čas na upgrade.

Posledná zmena dňa Sobota, 28 November 2009 00:03 Čítajte viac...
 

Recenzia TB-03

Vytlačiť

Jedného slnečného himalájskeho jarného dňa, keď vrcholky hôr boli ešte biele, no zeleň sa už predierala údoliami, v kláštore vysoko na úbočí hory prišiel žiak za majstrom a oslovil ho s otázkou:

Majstre, ty všetko o Drifte už vieš, poraď mi, nedokonalému, ako sa môžem zlepšiť? Pohyb mojich rúk je rýchlejší ako jazyk chameleóna, oči jastraba sa mojím nevyrovnajú a predsa, môj drift nie je hoden tvojho!“

I majster sa hlboko zamyslel a rozmýšľal nad správnou odpoveďou na túto, napohľad ľahkú, no zároveň veľmi zložitú otázku. Ponoril sa do meditácie ktorá pohltila celú jeho myseľ a hľadal v nej odpoveď. Konečne, keď slnko tretí krát prešlo majstrovi ponad hlavu a mesiac ukazoval svoj cíp, majster, vedomý si konečnej odpovede, vstal, otovril oči a preriekol:

Zem a obloha sú len prachom, naša myseľ je však skalou. Nesnaž sa zmeniť seba, zmeň svet a staneš sa lepším.“

Žiak, celý ten čas čakajúci pri majstrovi na odpoveď, sa poďakoval a opustil jeho komnatu. Vonku sa zastavil, vzhliadol priamo v tvár nekonečným štítom hôr a spýtal sa sám seba: „Čo tým, k..va, chcel povedať?“

 

Posledná zmena dňa Nedeľa, 21 Jún 2009 22:33 Čítajte viac...
 


Strana 2 z 4

Akcie RCDRIFT.sk


There is no upcoming event at this time.

Rýchle správy

Pribudla nová položka v hlavnom menu a to "Video galéria", postupne popridávame aj staršie videá.

Posledné komentáre, sekcia: "Články"

Drifťáci online

None

Štatistika

Členov : 39
Obsah : 98
Odkazy na stránky : 3
Počet zobrazení obsahu : 916182

Partneri


Reklamný panel
Reklamný panel

RC Drift Cup 2015

Vysledky zavodu

Round 08 - Kvalifikacia
Pos Driver Team Points
1 Luky  
2 MarcelZ  
3 Ludek  
View full table 

Výsledky závodu

Hladať

Videoprezentacia

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.



Plánované udalosti

No current events.


Náhodný obrázok